Privacy Policy

PRIVACY POLICY

 

 This Privacy Policy sets out how Education Malaysia Global Services and its subsidiaries (“we”, “us”, “our” or “EMGS” as the context requires) collect, store and handle personal information (as defined below) of individuals in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”) and the laws of Malaysia. Please read this Privacy Policy to understand how we use the personal information we may collect from you. By providing your personal information to us, you are consenting to this Privacy Policy and the collection, use, access, transfer, storage and processing of your personal information as described in this Privacy Policy.

 

Data user” is EMGS and/or EMGS subsidiaries and/or relevant government agencies and/or any of our authorised agents and representatives from time to time.

 

Application” is the process of applying for entry to courses offered by institutions of further and higher education which are accredited and licensed by the Government of Malaysia or the process for applying for permission to enter and remain in Malaysia as a student. The application is processed by EMGS and/or Malaysian Authoritative bodies and/or third parties including government agencies and/or their agents. The application may be updated with any revisions, including decisions from the higher education establishments and examination results received during the remainder of the application cycle.

 

Visa application” means any part, sum of parts, or the whole of the application towards obtaining the leave to remain in Malaysia (a “visa”) from the Malaysian Department of Immigration. This includes the application for Visa Approval Letter (VAL), Single Entry Visa, Student Pass, i-Kad, any immigration endorsement or stamp, or any instrument used by the Malaysian Department of Immigration for the aforementioned purposes.

 

Sensitive personal data” means any personal data consisting of information as to the physical or mental health or condition of a data subject, his political opinions, his religious beliefs or other beliefs of a similar nature, the commission or alleged commission by her/him of any offence or any other personal data as the Minister may determine by order published in the Gazette.

 

Website” is referring to educationmalaysia.gov.my and any of its subdomains where applicable.

 

Personal information” or “personal data” refers to any information which relates directly or indirectly to you. This includes any information that can be used to distinguish, identify or contact you. For the purposes of this Privacy Policy, personal information encompasses sensitive personal information which relates to information relating to your health, political opinions, religious beliefs, etc. For the avoidance of doubt, please note that this Privacy Policy is applicable only if you are a natural person / an individual.

 

1.          Data Quality

 

We take steps to ensure that the personal information we collect is accurate, up to date and complete. These steps include correcting personal information that is inaccurate, out-of-date, incomplete, irrelevant or misleading when it is reasonable to do so.

 

Regular audits and quality inspections are conducted to ensure the accuracy and integrity of information is checked regularly and any systemic data quality issues are identified and resolved promptly.

 

 

2.          Information We Collect About You

 

In order for us to provide you with our services and to operate in an efficient and effective manner by providing you with the best service possible, we need to collect relevant personal information from you. The personal information collected by us may include (but is not limited to) the following:

 

  • Contact information such as your name, date of birth, identification supporting documents (including national registration identification or passport number), gender, nationality and ethnicity, preferred language, current private and/or business address, telephone or mobile phone number, fax number, email address;

 

  • The status of the services you have acquired from us;

 

  • How you use the Products and/or Service (for example traffic data such as numbers and addresses of calls, SMS, MMS, emails and other communications made and received by you and the date, duration, time and cost of such communications);

 

  • The amount of data that has been received and/or sent by you;

 

  • Information which you provide to us or the institution in connection with your application or/and visa application, which will be handled in accordance with this privacy policy and our data protection statement, which forms part of the declaration;

 

  • Information required by any authoritative bodies and/or government agencies and/or relevant Institution which may include sensitive personal data; and,

 

  • If you contact us, we may keep a record of that correspondence.

 

 

3.           Checking Your Personal Information

 

The person providing the Personal Information shall be responsible to ensure that all information provided to us are correct.

 

If you wish to verify or amend the details you have submitted to us, you may do so by contacting us via the e-mail address or address stated at paragraph 10 of this Policy. Our security procedures mean that we may request proof of identity before we reveal information. This proof of identity will take the form of your e-mail address and password submitted upon registration. You must therefore keep this information safe as you will be responsible for any action which we take in response to a request from someone using your e-mail and password. We would strongly recommend that you do not use the browser’s password memory function as that would permit other people using your terminal to access your personal information.

 

 

 

4.          How we use your personal information

 

4.1.    

We may use personal information held about you and/or provided by you in the following ways:

 

  • to process your application or/and visa application.
  • to allow you to participate in any interactive features of our services, when you choose to do so.
  • to notify you about changes to our service.
  • to ensure that content from our website is presented in the most effective manner for you and for your device.
  • to keep you informed by electronic means, or other means, of information about specific funding, sponsorship and products that we think may be of interest to you.
  • to provide you with general information relevant to students.
  • marketing related information.

We may disclose your personal information included in your application or/and visa application, or which you subsequently supply to us, with the staff of the institutions which (i) you have previously or currently attend as a student or (ii) you are making application to attend for further or higher education as indicated in your application or/and visa application; or (iii) consular representatives from your country of origin.

 

We may also disclose your personal information to third parties including but not limited to any authoritative bodies and/or government agencies and/or relevant Institution.

 

The discloser of your personal information may also be done in order to comply with any legal obligation, or in order to enforce or apply our terms of; or to protect the rights, property, or safety of EMGS, or other related bodies or individuals. This includes exchanging information with other companies and organisations for the purposes of fraud protection and credit risk reduction.

The Government of Malaysia requires prospective International students to submit visa applications in conjunction with the Higher Education Institution, Language Institution and/or Technical & Vocational Institution (“the Institution”) (as the case may be) upon acceptance of the course. This means the Institution will be passing personal data and sensitive personal data to us for processing. EMGS assumes that the Institution will comply with the provisions of the Act in the handling of your data and EMGS disclaims any liability for any breach of the Act arising from the actions or failings of any Institution.

EMGS and/or EMGS subsidiaries and/or any of their authorised agents and/or representatives will take all reasonable precautions to protect the security of your data however we cannot be liable to you for any loss or damage suffered by you as a result of an unauthorised third party having accessed your application or/and visa application.

When you use our website to submit an application or/and visa application, we may invite you to participate in surveys intended to assist us in the development of our services or for enhancement of areas of study in which you have expressed interest. Whilst your views will be welcome to us, there is no obligation for you to respond. You will be given details of the purpose of the survey and the parties who will undertake it.

We may, on eg, be required to undertake a check of your identity. This will be conducted in confidence.

EMGS will cooperate, where it is required to do so, with enquiries from authorities which demonstrate a legal requirement for access to information about you. These include, but are not limited to: Malaysian and international police forces, the Malaysian Department of Immigration, the Ministry Home Affairs, the Ministry of Higher Education, any of their predecessors and successors, and any other bona fide investigators on behalf of other agencies pursuing a lawful enquiry.

 

5.          Third Party Sites

This site contains links to other sites. This Privacy Policy only applies to this site only. It should be noted that the website in the links available may have different privacy policies and visitors are advised to read and understand the privacy policy of every website they visit.

 

6.          Cookies

We use cookies for maintaining contact with a user through a website session. Cookies allow us to recognise the sequence od connections from browsers as you access our website.

7.          Site Visit Data

 

A record of each visit to our site is logged. Information is recorded for statistical purposes and is used by us to monitor the use of the site, discover what information is most and least accessed and to make the site more useful.

The information we log when you access our website includes:

  • your IP or server address
  • the date and time of your visit to the site
  • the pages or files accessed by you
  • your operating system
  • your web browser version and type
  • the time taken to transmit the information to you
  • the previous internet address from which you were referred to our website.

 

The information we collect is analysed to show broken links on our website, bottlenecks, and other site problems. We use this information to maintain the site for efficient use.

 

We might also collect information about the IT device you use. This information could be used to identify you to assist us to carry out our functions and activities.

 

8.          Communication & Marketing

 

We may occasionally update you on information about specific funding, sponsorship and products that we think may be of interest to you, general information relevant to students and marketing information.

 

You will also be given the opportunity to receive such communications from us and selected third parties. You will have the option to opt-out of receiving marketing communications from us and/or selected third parties. If you do not wish to continue to receive marketing from us and/or selected third parties you should opt-out by contacting us via the e-mail address or address given herein.

 

9.          Policy Amendments

 

If there are amendments to this privacy policy, changes will be updated on this page.

 

10.       Contacting Us

 

We are always pleased to hear from you. We are always grateful for any time you spend providing us with the knowledge we need to ensure our users are completely satisfied – we want you to return to the site and to recommend us to your friends and family. If you have any questions or feedback about this statement, or if you would like us to stop processing your information, please do not hesitate to contact a member of the EMGS team, who will be delighted to answer any questions you may have. You may contact us via the email address or address given below:

 

Data Protection Officer

Education Malaysia Global Services

Suite A-21-1, Level 21,

157 Hampshire Place Office,

No. 1, Jalan Mayang Sari,

50450 Kuala Lumpur.

Email   : pdpa@educationmalaysia.gov.my  

Tel       : 03-2180 0800

Fax      : 03 2180 0700

 

 

 

DASAR PRIVASI

 

 

Dasar Privasi ini menyatakan bagaimana Education Malaysia Global Services dan anak-anak syarikatnya (“kami”, “kita”, atau “EMGS” mengikut konteks pengunaannya) mengumpul, menyimpan dan mengendalikan maklumat peribadi (sepertimana yang ditakrifkan di bawah) individu mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010  (“PDPA“) dan undang-undang Malaysia. Sila baca Dasar Privasi ini untuk memahami bagaimana kami menggunakan maklumat peribadi yang kami kumpulkan daripada anda. Dengan memberikan maklumat peribadi anda kepada kami, anda telah bersetuju dengan Dasar Privasi ini dan pengumpulan, penggunaan, akses, pemindahan, penyimpanan dan pemprosesan maklumat peribadi anda seperti yang dinyatakan di dalam Dasar Privasi ini.

 

Pengguna data” adalah EMGS dan/atau anak syarikat EMGS dan/atau agensi kerajaan yang berkaitan dan/atau mana-mana ejen dan wakil kami yang diberi kuasa dari semasa ke semasa.

 

Permohonan” adalah proses memohon kemasukan ke kursus-kursus yang ditawarkan oleh institusi-institusi pengajian lanjut dan tinggi yang diiktiraf dan dilesenkan oleh Kerajaan Malaysia atau proses memohon kebenaran untuk memasuki dan kekal di Malaysia sebagai pelajar. Permohonan ini diproses oleh EMGS dan/atau badan-badan berkuasa Malaysia dan/atau pihak-pihak ketiga termasuk agensi-agensi kerajaan dan/atau ejen-ejen mereka. Permohonan anda boleh dikemaskini dengan sebarang semakan, termasuk keputusan daripada pertubuhan pengajian tinggi dan keputusan peperiksaan yang diterima semasa baki kitaran permohonan.

 

Permohonan visa” bermaksud mana-mana bahagian, keseluruhan  bahagian, untuk mendapatkan kebenaran untuk kekal menetap di Malaysia (“visa”) daripada Jabatan Imigresen Malaysia. Ini termasuk permohonan Surat Kelulusan Visa (VAL), Single Entry Visa, Pas Pelajar, i-Kad, sebarang persetujuan atau setem imigresen, atau sebarang instrumen yang digunakan oleh Jabatan Imigresen Malaysia untuk tujuan yang dinyatakan di atas.

 

Data peribadi sensitif” bermaksud apa-apa data peribadi yang mengandungi maklumat tentang kesihatan atau keadaan fizikal atau mental seorang subjek data, pendapat politiknya, kepercayaan agamanya atau kepercayaan lain yang bersifat seumpamanya, perlakuan atau apa-apa kesalahan olehnya atau apa-apa data peribadi lain sebagaimana yang ditentukan oleh Menteri melalui perintah yang disiarkan di dalam Warta.

 

Laman sesawang” merujuk kepada educationmalaysia.gov.my dan mana-mana sub-domainnya yang berkenaan.

 

Maklumat peribadi” atau “data peribadi” merujuk kepada apa-apa maklumat yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung kepada anda. Ini termasuk sebarang maklumat yang boleh digunakan untuk membezakan, mengenal pasti atau menghubungi anda. Untuk tujuan Dasar Privasi ini, maklumat peribadi merangkumi maklumat peribadi sensitif yang berkaitan dengan maklumat yang berkaitan dengan kesihatan, pendapat politik, kepercayaan agama, dll. Untuk mengelakkan keraguan, sila ambil maklum bahawa Dasar Privasi ini hanya terpakai jika anda seorang orang sebenar (natural person) / individu.

 

 

 

 

 

 

 

1.          Kualiti Data

 

Kami mengambil langkah-langkah untuk memastikan bahawa maklumat peribadi yang kami kumpulkan adalah tepat, terkini dan lengkap. Langkah-langkah ini termasuk membetulkan maklumat peribadi yang tidak tepat, lapuk, tidak lengkap, tidak relevan atau mengelirukan apabila ia adalah munasabah untuk berbuat demikian.

 

Audit berkala dan pemeriksaan kualiti adalah kerap dijalankan untuk memastikan ketepatan dan integriti maklumat diperiksa dengan kerap dan sebarang isu kualiti data sistemik akan  dikenal pasti dan diselesaikan dengan segera.

 

 

2.          Maklumat Yang Kami Kumpulkan Mengenai Anda

 

Bagi memastikan perkhidmatan diberikan kepada anda dan operasi dijalankan dengan cekap dan berkesan melalui pemberian perkhidmatan yang terbaik kepada anda, kami perlu mengumpul maklumat peribadi yang relevan daripada anda. Maklumat peribadi yang dikumpulkan oleh kami adalah termasuk (tetapi tidak terhad kepada) yang berikut:

 

·       Maklumat hubungan seperti nama anda, tarikh lahir, dokumen pengenalan sokongan (termasuk pengenalan pendaftaran negara atau nombor pasport), jantina, kewarganegaraan dan kumpulan etnik, bahasa pilihan, alamat peribadi dan/atau perniagaan semasa, nombor telefon atau telefon bimbit, nombor faks, alamat mel elektronik;

 

·       Status perkhidmatan yang telah anda perolehi daripada kami;

 

·       Cara anda menggunakan Produk dan/atau Perkhidmatan (contohnya data trafik seperti nombor dan alamat panggilan, SMS, MMS, e-mel dan komunikasi lain yang dibuat dan diterima oleh anda dan tarikh, tempoh, masa dan kos komunikasi tersebut);

 

·       Jumlah data yang telah diterima dan/atau dihantar oleh anda;

 

·       Maklumat yang anda berikan kepada kami atau institusi yang berkaitan dengan permohonan atau/dan permohonan visa, yang akan dikendalikan selaras dengan dasar privasi ini dan pernyataan perlindungan data kami, yang menjadi sebahagian daripada deklarasi tersebut;

 

·       Maklumat yang diperlukan oleh mana-mana badan berkuasa dan/atau agensi-agensi kerajaan dan/atau Institusi yang berkaitan yang mungkin termasuk data peribadi sensitif; dan

 

·       Jika anda menghubungi kami, kami berhak menyimpan rekod anda .

 

3.          Menyemak Maklumat Peribadi Anda

 

Individu yang memberikan Maklumat Peribadi hendaklah bertanggungjawab untuk memastikan bahawa semua maklumat yang diberikan kepada kami adalah betul.

 

Jika anda ingin mengesahkan atau meminda butiran yang telah anda serahkan kepada kami, anda boleh berbuat demikian dengan menghubungi kami melalui alamat e-mel atau alamat yang dinyatakan pada  perenggan 10 di dalam Dasar ini. Prosedur keselamatan kami bermaksud kami boleh meminta bukti identiti sebelum kami mendedahkan maklumat. Bukti identiti ini adalah di dalam bentuk alamat e-mel dan kata laluan anda yang diberikan semasa pendaftaran. Oleh itu, anda hendaklah menyimpan maklumat ini dengan selamat kerana anda akan bertanggungjawab untuk sebarang tindakan yang kami ambil sebagai respon kepada permintaan daripada seseorang yang menggunakan e-mel dan kata laluan anda. Kami amat mengesyorkan agar anda tidak menggunakan fungsi memori kata laluan pelayar kerana ia akan membenarkan orang lain menggunakan terminal anda untuk mengakses maklumat peribadi anda.

 

4.          Cara kami menggunakan maklumat peribadi anda

 

4.1.    

Kami mungkin akan menggunakan maklumat peribadi yang disimpan tentang anda dan/atau disediakan oleh anda dengan cara-cara berikut:

 

  • untuk memproses permohonan anda atau/dan permohonan visa.
  • untuk membolehkan anda mengambil bahagian dalam sebarang ciri interaktif perkhidmatan kami, sekiranya anda memilih untuk berbuat demikian.
  • untuk memaklumkan kepada anda mengenai perubahan perkhidmatan kami.
  • untuk memastikan kandungan dari laman sesawang kami dibentangkan dengan cara yang paling berkesan untuk anda dan untuk peranti anda.
  • untuk memastikan anda dimaklumkan dengan cara elektronik, atau cara lain, berkaitan dengan maklumat mengenai pembiayaan, penajaan dan produk tertentu yang kami fikir mungkin menarik minat anda.
  • untuk memberikan anda maklumat umum yang berkaitan dengan pelajar-pelajar.
  • maklumat berkaitan pemasaran.

Kami mungkin akan mengemukakan maklumat peribadi anda yang termasuk pada permohonan anda atau/dan permohonan visa, atau maklumat yang anda bekalkan kepada kami kemudiannya, kepada kakitangan institusi yang (i) anda sebelum ini atau kini menghadiri sebagai pelajar atau (ii) anda membuat permohonan untuk menghadiri lanjutan atau pendidikan tinggi seperti yang ditunjukkan dalam permohonan anda atau/dan permohonan visa; atau (iii) wakil konsulat dari negara asal anda.

 

Kami juga mungkin akan mendedahkan maklumat peribadi anda kepada pihak ketiga termasuk tetapi tidak terhad kepada mana-mana badan berkuasa dan/atau agensi-agensi kerajaan dan/atau Institusi yang berkaitan.

 

Pendedahan maklumat peribadi anda juga boleh dilakukan untuk mematuhi sebarang kewajipan undang-undang, atau untuk menguatkuasakan atau menggunapakai terma kami; atau untuk melindungi hak, harta, atau keselamatan EMGS, atau badan atau individu lain yang berkaitan. Ini adalah termasuk pertukaran maklumat dengan syarikat dan organisasi lain untuk tujuan perlindungan penipuan dan pengurangan risiko kredit.

Kerajaan Malaysia mengkehendaki bakal pelajar antarabangsa mengemukakan permohonan visa kepada Institusi Pengajian Tinggi, Institusi Bahasa dan/atau Institusi Teknikal  &  Vokasional (“Institusi”) (mengikut mana-mana yang  berkenaan) setelah menerima kursus tersebut. Ini bermakna Institusi akan menyerahkan data peribadi dan data peribadi yang sensitif kepada kami untuk diproses. EMGS menganggap bahawa Institusi akan mematuhi peruntukan Akta dalam pengendalian data anda dan EMGS menafikan dan tidak tertakluk kepada apa-apa liabiliti untuk apa-apa pelanggaran Akta yang timbul daripada tindakan atau kegagalan mana-mana Institusi.

EMGS dan/atau anak-anak syarikat EMGS dan/atau mana-mana ejen dan/atau wakil mereka yang diberi kuasa akan mengambil segala langkah berjaga-jaga yang munasabah untuk melindungi keselamatan data anda. Namun, kami tidak akan bertanggungjawab kepada anda untuk sebarang kerugian atau kerosakan yang dialami oleh anda akibat daripada pihak ketiga yang tidak dibenarkan yang telah mengakses permohonan anda atau/dan permohonan visa.

Apabila anda menggunakan laman sesawang kami untuk mengemukakan permohonan atau /dan permohonan visa, kami boleh menjemput anda untuk mengambil bahagian dalam kaji selidik yang bertujuan untuk membantu kami dalam pembangunan perkhidmatan kami atau untuk memperluaskan pilihan bidang pengajian di mana anda telah menyatakan minat anda. Walaupun pandangan adalah amat kami alu-alukan , namun, tiada kewajipan untuk anda memberi maklum balas. Anda akan diberikan butiran tujuan kaji selidik tersebut dan pihak-pihak yang akan melaksanakannya.

Kami mungkin, sebagai contohnya, dikehendaki menjalankan pemeriksaan identiti anda. Ini akan dijalankan dengan sulit.

EMGS akan memberi kerjasama sekiranya dikehendaki berbuat demikian berkenaan, dengan pertanyaan daripada pihak berkuasa yang diperlukan mengikut keperluan undang-undang untuk mengakses kepada maklumat mengenai anda. Ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada: pasukan polis Malaysia dan antarabangsa, Jabatan Imigresen Malaysia, Kementerian Dalam Negeri, Kementerian  Pengajian  Tinggi, mana-mana pendahulu dan pengganti mereka, dan mana-mana pegawai penyiasat bona fide lain bagi pihak agensi-agensi lain yang membuat pertanyaan dan kueri yang sah.

 

5.          Laman Pihak Ketiga

 

Laman sesawang ini mengandungi pautan ke laman sesawang lain. Dasar Privasi ini hanya terpakai kepada laman ini sahaja. Sila ambil maklum bahawa laman sesawang dalam pautan yang tersedia mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pelawat dinasihatkan untuk membaca dan memahami dasar privasi setiap laman sesawang yang mereka akses.

 

6.          Kuki

 

Kami menggunakan kuki untuk mengekalkan hubungan dengan pengguna melalui sesi laman sesawang. Kuki membolehkan kami mengenal pasti sambungan ganjil urutan daripada pelayar semasa anda mengakses laman sesawang kami.

 

 

7.          Data Lawatan Laman Sesawang

 

Rekod setiap lawatan ke laman sesawang kami akan dilog. Maklumat direkodkan untuk tujuan statistik dan digunakan oleh kami untuk memantau penggunaan laman sesawang ini, mengenalpasti maklumat yang paling banyak dan paling kurang diakses dan untuk menjadikan laman sesawang ini lebih berguna.

Maklumat yang kami log apabila anda mengakses laman sesawang kami termasuk:

  • alamat IP atau pelayan anda
  • tarikh dan masa lawatan anda ke laman sesawang ini
  • halaman atau fail yang diakses oleh anda
  • sistem operasi anda
  • versi dan jenis pelayar web anda
  • masa yang diambil untuk menghantar maklumat kepada anda
  • alamat internet terdahulu yang mana anda telah dirujuk ke laman sesawang kami.

 

Maklumat yang kami kumpulkan dianalisis untuk menunjukkan pautan yang rosak di laman sesawang kami, kesesakan di dalam laman sesawang kami, dan masalah laman sesawang lain.

Kami menggunakan maklumat ini bagi memastikan laman sesawang ini memberikan perkhidmatan yang terbaik.

 

Kami juga berkemungkinan mengumpul maklumat tentang peranti IT yang anda gunakan. Maklumat ini boleh digunakan untuk mengenal pasti anda untuk membantu kami menjalankan peranan dan aktiviti kami.

 

8.          Komunikasi & Pemasaran

 

Kami dari semasa ke semasa mungkin akan mengemas kini maklumat mengenai pembiayaan, penajaan dan produk tertentu yang berkemungkinan akan menarik minat anda, maklumat umum yang berkaitan dengan pelajar dan maklumat pemasaran.

 

Anda juga akan diberi peluang untuk menerima komunikasi tersebut daripada kami dan pihak ketiga yang terpilih. Anda mempunyai pilihan untuk menarik diri daripada menerima komunikasi pemasaran daripada kami dan/atau pihak ketiga yang terpilih. Jika anda tidak berhasrat untuk terus menerima pemasaran daripada kami dan/atau pihak ketiga terpilih, anda dikehendaki untuk menarik diri dengan menghubungi kami melalui alamat e-mel atau alamat yang diberikan di sini.

 

9.          Pindaan Dasar

 

Jika terdapat pindaan kepada dasar privasi ini, perubahan akan dikemas kini di halaman ini.

 

 

10.       Hubungi Kami

 

Kami gembira mendengar daripada anda. Kami sentiasa berterima kasih untuk masa yang anda luangkan bagi membekalkan kami dengan pengetahuan yang kami perlukan untuk memastikan pengguna kami benar-benar berpuas hati – kami mahu anda kembali ke laman sesawang ini dan mengesyorkan kami kepada rakan-rakan dan keluarga anda. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau maklum balas mengenai pernyataan ini, atau jika anda ingin kami berhenti memproses maklumat anda, sila hubungi ahli pasukan EMGS, yang akan gembira untuk menjawab sebarang pertanyaan daripada anda. Anda boleh menghubungi kami melalui alamat e-mel atau alamat yang tertera di bawah:

 

Pegawai Perlindungan Data

Education Malaysia Global Services

Suite A-21-1, Aras 21,

157 Hampshire Place Office,

No. 1, Jalan Mayang Sari,

50450 Kuala Lumpur.

Email   : pdpa@educationmalaysia.gov.my

Tel       : 03-2180 0800

Fax      : 03 2180 0700

 

 

Nota: Sekiranya mana-mana terma di dalam bahasa ini bercanggah maka terma English terpakai dengan sendirinya.

Sign up for our Newsletter

Stay up to date upcoming events from Education Malaysia Global Services Community.